Акумулятори – необхідний для вивчення момент на будь-якому підприємстві, де використовується техніка. Дорога техніка вимагає належного обслуговування, в свою чергу підбір акумулятора – це подальша продуктивність обладнання. Наприклад, правильно підібрана акумуляторна батарея на навантажувач забезпечить максимальну витривалість протягом дня, а відповідно і більший обсяг обробки вантажів.

У цій статті ми розповімо про види батарей, їх переваги та недоліки виходячи з потреб наших клієнтів. Тягові акумулятори для навантажувачів, електричних навантажувачів або штабелерів налічують три основних види: свинцево-кислотні, гелеві або літій-іонні. Розглянемо їх докладніше.

Свинцево-кислотні батареї – найпоширеніший і прийнятний за ціною варіант. Є великий вибір серед моделей, так як батареї користуються популярністю і попитом. Такий акумулятор надійний, часто модельний ряд має відмінну рису – малу саморозрядність. Заряд може проводитися як постійним струмом, так і змінним. Термін використання -від 6 до 8 років, без втрати ємності при правильному обслуговуванні.

Однак, в застосуванні варто звернути увагу на ряд нюансів. Через особливості конструкції такий акумулятор трохи складніше у використанні на відміну від гелевих або літій-іонних аналогів. Батареї складаються з свинцевих пластин і осередків, залитих сумішшю з рідкого електроліту. Кожна комірка керується кришкою, іноді з поплавком, який є індикатором рівня води. Вам буде необхідно контролювати рівень електроліту, періодично доливаючи дистильовану воду в банки. Якщо цього не дотримуватися, можливе закипання батареї, і як наслідок, заряд буде не так довго триматися, а значить термін експлуатації значно знизиться.
Ще одна особливість – що виділяється водень і небезпечні кислоти, шкідливі речовини підійдуть далеко не для всіх приміщень. Якщо на вашому складі зберігається така продукція як харчові або фармацевтичні товари, використання такого акумулятора неможливо. Більш того, батарею варто зберігати подалі від вогню і заряджати в окремому приміщенні.

Гелеві акумулятори – високотехнологічне обладнання, що не потребує обслуговування. Усередині банок знаходиться гель, тому в цьому випадку вам не доведеться доливати воду і постійно контролювати робочий процес. Банки герметично закриті, це затримує шкідливі викиди при використанні, для цього варіанту вже не буде потрібно окремого приміщення для зарядки, як в разі використання свинцево-кислотних батарей.
Термін служіння схожий зі звичайними свинцево-кислотними аналогами, але ціна на гелеві батареї, з огляду на відсутність шкідливих вихлопів, вище. Також є такий мінус – чутливість до перезарядів. Напруга вище норми призведе до швидкого зменшення ємності батареї, що може вивести її з ладу. Можливо встановити спеціальну електроніку, що не допускає перезарядження, але це призведе до додаткових витрат, що збільшує і без того чималу вартість батареї. Однак при правильній експлуатації така АКБ служить довго, стане надійним варіантом електропостачання техніки і виправдає витрати.

Літій-іонний акумулятор для навантажувача. Має в 4 рази більший термін використання, на відміну від перерахованих вище варіантів – до 15 років.
Конструкція Li-ion акумуляторів відрізняється в обслуговуванні, немає витікання рідкого електроліту (негативно діє на апаратуру), також відсутні потрапляння в акумулятор кисню і парів води з навколишнього середовища. При складанні акумуляторів застосовують складні сучасні технології зварювання, при роботі абсолютно відсутні шкідливі викиди. Завдяки цьому розширено спектр використання, літій-іонні аналоги можливі для застосування в фармакологічних, харчових та інших санітарно-захисних зонах.
Також відмітний плюс – стабільна робота в різних умовах експлуатації: акумулятори можливі до використання в морозильних камерах, доволі стійкі до широкого діапазону температур; відсутня можливість раптового падіння напруги; заряд – не більше 2-х годин від звичайної розетки на 220 В; немає необхідності чекати 100% заряду, можливість працювати в режимі нон-стоп.

Команда Sklad Truck  завжди рада проконсультувати клієнтів з будь-яких питань і підібрати варіант, виходячи з Ваших потреб.