Вузькопрохідні навантажувачі — це не стільки складська техніка високої маневровості (вузькопрохідний навантажувач NaLift Aisle-Maste, наприклад, працює в коридорі до 1900 мм), але інструмент досягнення загальної ефективності складу. Про технічні характеристики, потенційні можливості і загальну оптимізацію робочих процесів у нашому спеціальному матеріалі.

Улюблена задача логістів
Необхідно: розмістити більшу кількість вантажів за умов незмінної площі зберігання з урахуванням забезпечення високої якості послуг. Лобове рішення: збільшити ємність складу шляхом фізичного ущільнення стелажів і забезпечення висотного зберігання. В такий спосіб та сама одиниця площі можемо одноразово вмістити більшу кількість вантажів.
У цілому, логіка рішення 100 відсоткова, але є момент, про який забувають управлінці, — ущільнення стелажів незмінно призведе до необхідності придбати вузькопрохідний навантажувач. Інакше у вузькому робочому коридорі просто не розвернутися. А значить, при збільшенні обсягу вантажу на складі, якісно виконувати складські операції не буде можливості. Тобто потрібні такі навантажувачі, які забезпечили б компактність, достатню вантажопідйомність при висоті підйому вил й ергономічність для оператора.

Вузькопрохідні навантажувачі: складська техніка широких можливостей
Відомо, чим вище висота підйому вантажу — тим менше залишкова вантажопідйомність. Іншими словами, при підйомі вантажу на вилах навантажувача відбувається зміщення центру ваги як самого вантажу, так і загального центру ваги техніки, що може привести до її перекидання. Стандартний навантажувач, що має висоту підйому вил до 6 м максимум, не призначений виконувати висотні вантажно-розвантажувальні роботи. Вузькопрохідний навантажувач має інші характеристики. Так, наприклад, висота підйому вил моделі Aisle-Master NA 15 стартує від 6 м при вантажопідйомності 1500 кг, а Aisle-Master NA 20 — від 9 м при вантажопідйомності 2000 кг.
Крім того, полегшити захват вантажу на висоті дозволяє наявність бездротової камери. А на робочий екран навантажувача виводять актуальну інформацію про висоту підйому, відпрацьовані години, помилки або дані про залишок заряду батареї. До слова, ємність батареї обох моделей становить відповідно 400 Ач і 500 Ач при номінальній напрузі 80 В.
Варто відзначити, що навідміну від навантажувачів, які зазвичай використовують на відкритих майданчиках, вузькопрохідні навантажувачі виконують ще й функції річтрака.

Sklad Truck: постачання техніки, фінансова підтримка та технічне обслуговування

Купити вузькопрохідний навантажувач — справа не з легких і вимагає акуратного підходу. По-перше, вибрати компанію-постачальника з гарантованою діловою репутацією. Наприклад компанія Sklad Truck, яка понад 15 років на ринку займається постачанням і обслуговуванням техніки, дотримується чітких правил: поставка техніки замовнику завжди супроводжується обов’язковою перевіркою технічного оснащення і забезпечується гарантійним талоном (для нової техніки – гарантія 2 роки, для б/у – від 3 місяців).

По-друге, узгодити фінансові питання. Придбання складської техніки вимагає досить великих фінансових вкладень, а тому наявність гнучкого підходу з боку компанії-постачальника буде перевагою. Команда “Склад Трак”, наприклад, пропонує різні варіанти оплати: оплата частинами, лізинг, розстрочка або кредит. У будь-якому випадку всі варіанти опрацьовані й ризики враховані.

По-третє, зручний сервіс, якісна діагностика і тех.обслуговування. Будь-яка техніка, як нова, так і вживана, рано чи пізно потребує ремонту. Своєю чергою від якісної діагностики, буде залежати обсяг ремонтних робіт, їх термін і вартість. Тому перш ніж купити вузькопрохідний навантажувач, варто надихнутися не тільки технічними характеристиками, а вивчити сервісну політику компанії-постачальника. Тоді справа піде як по маслу!